A gránátalma nagyszerűen kiegészíti a rukkolát és a pármai sonkát, így érdemes őket együtt, egy egyszerű salátában kipróbálni.
A rukkolát megmossuk, egy tálba helyezzük és meghintjük gránátalmamagokkal, majd meglocsoljuk balzsamecettel, végezetül pedig a sonkával „megkoronázzuk”.
Láthatjátok, hogy az elkészítése nem bonyolult és még csak sok időt sem vesz igénybe, ám a szervezetünk igencsak hálás lesz érte!
A fagyasztott tenger gyümölcseit forró vízzel leöblítjük, így jellegzetes illata is csökken és hamarabb kiolvad. Sós, citromos, vajas vízben megfőzöm, puhítom maximum 20 percig. Leszűröm és kihűtöm.
Közben a fokhagymát megtisztítjuk, présen áttörjük, majd a felaprított petrezselyemmel meg bazsalikommal 4 ek. olívaolajba keverjük.
A salátát leveleire bontva megmossuk, leszárítjuk, majd ujjnyi vékony csíkokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. Az új hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk és gyűrűire szedjük. Kissé sózzuk, borsozzuk. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk. 10 percig pihentetjük.
A lehűtött tengergyümölcseit hozzáadom a salátakeverékhez, majd gránátalma magokkal megszórom, végül a fokhagymás-bazsalikomos olívaolajjal meglocsoljuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy tálban összekeverjük, majd a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.
Az így elkészült tésztát gofri sütőben megsütjük. Gránátalmával és kiwivel megszórjuk, csoki öntettel, esetleg csokipudinggal díszíthetjük.
Nagyon egyszerű, ízletes gofri recept. Érdemes kipróbálni.
A csirkecombokat megtisztítjuk. A fűszersót összekeverjük 2-3 ek. étolajjal és a combokat alaposan bekenjük. Beletesszük tepsibe, öntünk alá egy kevés vizet és 190 oC-on 45 percig alufóliával letakarva sütjük. Az idő leteltével megnézzük, hogy a hús megpuhult-e. Amennyiben igen, a fóliát levesszük és mindkét oldalát a combnak ropogósra sütjük.
Miközben sül a hús, elkészítjük a párolt rizst:
Egy kevés étolajat egy fazékban felhevítünk, beleteszünk egy bögre rizst és átforgatjuk a forró olajon. A rizs mennyiségének kétszeresét kitevő vizet felforralunk. Mikor a rizsszemek fehéredni kezdenek, akkor felöntjük a forró vízzel. Tüzet takarékra rakjuk. Szép lassan fedő alatt megpároljuk. Mikor már majdnem puha a rizs, akkor lezárjuk a tüzet és fedő alatt pihentetjük.
Miután kész a csirkecomb és a rizs, tálaljuk. Az íz fokozása érdekében gránátalmával megszórjuk.
Indítsd valami egészségessel a reggelt, indítsd gránátalmával!
Hoztunk nektek egy tálalási és elkészítési ötletet a gránátalmás, joghurtos müzliről. Hisz nem csak az fontos, hogy mit eszünk, hanem az is, hogy azt hogyan tálaljuk. Érdemes pár perccel többet szánni az étel elkészítésére, hogy még nagyobb kedvvel lássunk neki az elfogyasztásának.
Veszünk egy kicsit a kedvenc müzlinkből/zabpelyhünkből, amit egy magas pohár aljába helyezünk. Erre jöhet egy réteg gránátalma és egyéb gyümölcsök, majd egy réteg natúr joghurt, majd újra a müzli. Ezt így folytatjuk a pohár tetejéig, míg el nem készül a gyönyörű, finom és egészséges reggeli!
(Ha még egy kicsit fel szeretnétek dobni, rakjatok hozzá pár kanál mézet, ami istenien ki tudja egészíteni.)
Ha szívesen enne valami édességet, de az is fontos, hogy egészséges legyen, és gyorsan elkészüljön, akkor próbálja ki a Garnet téli édességét!
A gránátalma magokat és a reszelt (vagy vékony szeletekre szelt) almát egy kisebb, mutatós pohárba helyezzük, majd rácsurgatjuk a mézet. Jól összekeverjük, és már lehet is fogyasztani!
Természetesen az almát lehet helyettesíteni más téli gyümölccsel is.
Először a leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és vajazott, lisztezett kerek piteformába tesszük.
A sütőtököt megtisztítjuk, és megsütjük.
A maradék tésztát is felhasználhatjuk, például virágokat szaggathatunk belőle a díszítéshez.
A diós töltelékhez a diót 2-3 evőkanál mézzel jól elkeverjük, és a pite aljába simítjuk.
Az almákat megpucoljuk, lereszeljük, majd 2 evőkanál mézzel, ízlés szerint fahéjjal, gyömbérrel és szegfűszeggel fűszerezzük.
Jól elkeverjük és a diós töltelékre simítjuk.
A sárgarépát megpucoljuk, lereszeljük és a megsült sütőtökkel jól elkeverjük.
Ebbe a rétegbe is tegyünk 2-3 evőkanál mézet.
A tökös masszát is rákenjük a pitére.
Sütés előtt csorgathatunk 2 kiskanál mézet és megszórhatjuk a 2 gránátalma magjával.
A díszvirágok tetejét tojássárgájával kenjük meg, és ízlés szerint kirakhatjuk szeletelt mandulával.
180 fokos sütőben 45 perc alatt süssük készre.
Ha a tésztavirág gyorsan pirulna, fedjük le a süteményt sütőpapírral.
Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni. Tálalásnál megszórom a gránátalma magokkal és rálocsoljuk a gránátalma levét is.
Öntethez:
1. Mossuk meg, és hámozzuk meg az édesburgonyát majd vágjuk 2-3 cm-es darabokra. Szórjuk meg kakukkfűvel és olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.
2. 180C fokos előmelegített sütőben süssük az édesburgonyát kb. húsz percig, vagy amíg világosbarna és puha nem lesz.
3. Készítsük el a salátaöntetet: áztassuk a mogyoróhagymát egy csipet sóval a pezsgőecetben öt percig, majd habverővel keverjük hozzá az olívaolajat. Ízlés szerint fűszerezzük.
Az ecetet részben vagy egészben kiválthatjuk citruslével (citrom, zöldcitrom, grépfrút, narancs)
4. Miután megsült az édesburgonya össze lehet hidegen vagy melegen a zöld salátákkal a dióval és az salátaöntettel. Díszítsük gránátalma magokkal.